flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затягування розгляду справи в зв’язку з неявкою в судове засідання присяжних.

11 січня 2018, 16:37

      На розгляді в Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді Київської області перебуває заява представника Комунального  закладу «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня»  лікаря-фтизіатра Вітряк Г.Г.  про примусову госпіталізацію особи до протитуберкульозного закладу.

       Відповідно до ч.4 ст. 293 ЦПК України  розгляд даної категорії справи проводиться судом у складі одного судді та двох присяжних та відповідно до норм ЦПК України розглядається не пізніше 24 годин після відкриття провадження у справі.

      Автоматизованою системою документообігу суду  для участі в розгляді справи визначено двох  присяжних – Голуба С.А. та Давідофф Т.А.

     Дані присяжні повідомлені про наявність даної справи в суді та необхідності її негайного вирішення, але ігноруючи свої обов’язки не з’явилися в жодне судове засідання, повідомляючи в грубій формі секретарю судових засідань, що вони не мають часу з’являтися до суду, що невиправдано затягує розгляд даної справи.

      11.01.2018 присяжний Голуб С.А. в черговий раз не з’явився в судове засідання, не повідомивши суд про причини неявки.

      Давідофф Т.А. 11.01.2018 прибула в судове засідання і написала заяву про увільнення її від виконання обов’язків присяжного.

     Таким чином, внаслідок  самоусунення Давідофф Т.А. та Голуба С.А. без поважних причин від виконання обов’язків присяжних у справі виникла необхідність заміни цих присяжних у даній справі на підставі ч.4 ст. 66 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

    В зв’язку з даними обставинами 11.01.2018 Переяслав-Хмельницьким міськрайонним судом Київської області направлено до Територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області звернення щодо необхідності перегляду Переяслав-Хмельницькою районною радою, затвердженого нею списку присяжних.

 

 Прес-служба  суду.